top of page

Vad behöver jag ta med hemifrån för cykelturerna?

Cykelkläder, ev. cykelskor och dricksflaska(or). Tänk på att det finns tillgång till tvättmaskin under vistelsen i Argalasti så att du kan tvätta dina cykelkläder när du behöver det. 

Är arrangören svensktalande?

Ja, all kommunikation sker på svenska (även engelska och grekiska).

Jag avser att boka en resa som soloresenär, kommer resan att vara öppen även för andra att delta i?

Bokar du en resa som soloresenär och får du bekräftelse på reserverad plats, räknas resan som fullbokad. Är du öppen för att även andra ska kunna delta (max 3 resenärer per resa), anger du detta i samband med bokningsförfrågan. Slutpriset anpassas beroende på antal resenärer.

Hur mycket baggage får jag ta med i transferbilen?

En kabinväska och en ryggsäck per resenär. Behöver du ta med flera väskor, ange gärna detta i samband med bokningsförfrågan.

Jag har matallergier, kommer jag att hitta matvaror som min mage klarar av?

I Argalasti har vi tillgång till mataffär med ett brett sortiment (mjölkfria produkter etc). Även frukosten som serveras kan anpassas utifrån resenärens specifika behov.

Hur kommer jag kunna ta mig hem om jag blir riktigt trött under en cykeltur?

Arrangören kommer att se till att du blir upphämtad, antingen av taxi (taxikostnad tillkommer enligt lokala priser) eller av arrangören själv om möjlighet finns.

Jag kände inte till Grekland som destination för cykling, hur populärt är det att cykla landsväg där?

De senaste åren har cykelsporten blivit populär i Grekland. Ett hundratal långdistanslopp för motionscyklister arrangeras runt om i landet. Pilio är tex en del av ett Super Randonee lopp, Pelion & Ossa. De lokala lvg-cyklisterna har oftast sin bas i storstaden Volos, där det finns cykelklubbar och cykelaffärer.

Kan jag ta min egen cykel på resan?

Resorna är utformade så att du ska kunna njuta av en smidig resa. Därmed finns det inte möjlighet att frakta cykelväskor/bikeboxes. Cyklarna som ingår i resan motsvarar väl de allra flesta motionscyklisternas krav, så att du inte ska behöva kompromissa med körglädjen även om du har lämnat din trotjänare hemma.

Jag känner inte till området, hur är vägarna? Är det tryggt att cykla där?

Vägunderlaget varierar i regionen beroende på årtal då vägen anlades. Vägarna underhålls och håller generellt en bra nivå, då regionen är en populär turistdestination under sommarperioden. Vi cyklar nästan uteslutande på landsvägar mellan Pilios olika byar och därmed är det lågtrafik att förvänta.

bottom of page